Parempaa tuottavuutta ydinliiketoimintaan keskittymällä

Kassavirran tärkeydestä ja askeleista parempaan kassanhallintaan on puhuttu aiemmin blogissamme. Nyt otamme käsittelyyn toisen menestyvän liiketoiminnan elementeistä: ydinliiketoimintaan keskittymisen. Moni liiketoimintaa johtava tietää, mitä pitäisi tehdä parantaakseen yrityksen kannattavuutta. Tieto itsessään ei kuitenkaan vielä paranna tulosta. Tulokset tulevat vasta oikeanlaisen toiminnan myötä, kun tieto siirretään käytännön tekemiseen. Miksi tieto ja toiminta jäävät liian usein kohtaamatta?
Syy löytyy opituista toimintamalleista ja kiireestä, jolloin keskittyminen karkaa pois ydinliiketoiminnasta.

OMASTA KIRJANPITÄJÄSTÄ TALOUSHALLINNON ULKOISTAMISEEN

Vuonna 1991 perustetut Neliraudoitus Oy ja Neliraudoitus Asennus Oy päättivät syksyllä 2018 vapauttaa yrityksen avainhenkilöiden ajan ja huomion ydinliiketoimintaan. Heidän toimialanaan on raudoitusasennustarvikkeiden myynti, asennukset sekä toimitukset.
Aiemmin Neliraudoituksen yrityksissä toimi oma kirjanpitäjä ja taloushallintoa pyöritettiin paperilla. Yhteistyö TalousNosturin kanssa sisälsi laajat palvelut: strateginen kirjanpito, palkanlaskenta sekä talousassistenttipalvelut. Samalla siirryttiin sähköiseen taloushallintoon.
TalousAssistentin työ luotiin hoitamaan yritysten myynti- ja ostoreskontraa sekä kehittämään niiden prosesseja. Tämän lisäksi tehtävänä on hoitaa avustavia palkanlaskennan töitä.

Yhteistyömme alussa TalousAssistenttina toimiva Elena kävi Neliraudoituksessa paikan päällä kuudesti kuukaudessa kahden kuukauden ajan. Tuona aikana luotiin sekä kehitettiin seuraavia prosesseja:

  • Myyntireskontra
  • Asiakas- ja tuoterekisterit sekä laskutusprosessit
  • Perintä
  • Erääntyneiden saamisten seuranta
  • Ilmoitukset perintään
  • Suoritusten kirjaaminen kirjanpitojärjestelmään
  • Ostoreskontra
  • Toimittajarekisteri on luotu
  • Otettu käyttöön verkkolaskutus
  • Toimittajalle on lähetetty uudet laskutustiedotteet

Lisäksi Elena tutustutti osakkaat kirjanpitojärjestelmään ja opasti työskentelemään järjestelmän avulla itsenäisesti.

”Assistenttipalvelusta on ollut meille todella paljon hyötyä. Elena on kehittänyt oston ja myynnin hoitoon ihan uuden, selkeän ja johdonmukaisen tavan, jonka avulla laskujen teko on nopeutunut ja helpottunut. Lisäksi kaikki rekisterimme ovat nyt ajan tasalla, ja kaikki tarvittavat tiedot löytyvät sieltä. Teemme myyntilaskut nyt päivittäin, jolloin ne eivät enää kasaudu viikon yhdelle päivälle. Assistenttipalvelu on käytössä myös etänä, ja jos meillä on jokin ongelma, skannaamme vain laskun Elenalle, ja hän hoitaa sen heti. Tällä hetkellä Elena käy 2 kertaa kuukaudessa selvittäen epäselvyydet ja huolehtien siitä, että paperimme pysyvät kunnossa, ja kaikki hoituu ajallaan. On hyvä, että meillä on tukihenkilö, johon voimme olla yhteydessä aina tarvittaessa ja joka tuntee yrityksemme toiminnot.”

Pertti Lesonen
toimitusjohtaja, yrittäjä

TULOKSET PUHUVAT YDINLIIKETOIMINTAAN KESKITTYMISEN PUOLESTA

Neliraudoituksen molemmat yritykset ovat menestyneitä ja vakavaraisia. Uskomme, että yksi tärkeä tekijä on se, että yrityksen avainhenkilöt ovat päättäneet keskittyä ydinliiketoimintaan.
Tutustu TalousAssistentti-palveluumme ja ota yhteyttä! Kartoitetaan yhdessä, miten TalousAssistentti voi vapauttaa sinunkin aikasi ja energiasi ydinliiketoiminnan kehittämiseen.

Ota yhteyttä Valikko